Sa il ajutam pe Matei

Am primit de la Provita un mail care m-a impresionat foarte mult,si m-a determinat sa il public,in speranta ca voi putea,macar asa, contribui un pic la vindecarea acestui ingeras.
Iata mail-ul:

Doamne ajuta!
Numele meu este Geanina si va scriu pentru ca am aflat de curand de la un prieten apropiat din Iasi ca viata unui baietel de numai un an, Matei, este in mare pericol.

Nascut pe 7.08.2007 la Iasi, Matei a a crescut perfect normal pana la varsta de 4 luni cand s-a observat ( de catre Dr. Colţa Mihai Ioan, medic primar pediatru) ca acesta prezenta “mici perioade de privit in apus de soare” si dupa mai multe investigatii s-a descoperit ca are o tumoare foarte grava pe creier.
Medicii au recomandat parintilor, Claudiu si Veronica Pintilie sa il opereze intr-un timp cat mai scurt pentru a avea sanse de supravietuire. Operatia se poate realiza doar in afara tarii si parintii au facut eforturi supraomenesti de a aduna bani insa nu au dorit sa faca public cazul lor la TV, pe vreun site sau in diferite reviste – au dorit sa pastreze cat mai putin publica situatia lor
Pentru a putea fi salvat Matei trebuie sa se opereze la clinica NECKER -PARIS din Franta iar pentru operatie si intregul tratament este nevoie de 30.000 EURO. Dupa eforturi deosebite, parintii au reusit sa adune suma de 20.000 Euro, insa mai au nevoie de 7 000 de Euro pe care trebuie sa ii adunam neaparat pana la sfarsitul lunii Octombrie.
S-a deschis urmatoarul cont pe numele mamei : Pintilie Veronica – Catalina

– cont in RON: RO89BRDE240SV757154 12400 deschis la BRD – Sucursala Iasi
Se pot dona banutzi acolo cat puteti …dar cat mai repede ne-ar ajuta mult de tot…mai avem de strans 7 000 euro.
Am atasat mesajului documentele medicale ale lui Matei care explica situatia in termeni de specialitate. Nu ma pricep deloc la aceste aspecte, insa din cate inteleg Matei a suferit deja o interventie chirurgicala la doar 4 luni.

SPITALUL DE URGENŢE PENTRU COPII „SF.MARIA”

– Clinica a II- a Pediatrie –

Iaşi – ROMÂNIA

Str. Vasile Lupu nr.62

STIMATE COLEG,

Avem în evidenţă sugarul PINTILIE GRUIA MATEI, născut, prin cezariană, la data de 7.08.2007, la Maternitatea „Elena Doamna” – Iaşi, cu greutatea de 3,950 kg, cu APGAR 9 (circulară de cordon), talia 53 cm, perimetrul cranian 35 cm, perimetrul toracic 35 cm.

Din anamneză rezultă că sarcina a decurs în parametri normali. De menţionat că mama prezintă RH negativ, şi copilul RH pozitiv, iar anticorpii antitoxoplasmici – negativi. Nou-născutul a prezentat icter hemolitic prin izoimunizare RH (bilirubina totală 8,76 mg %, cu preponderenţa bilirubinei indirecte), motiv pentru care s-a instituit tratament cu fototerapie.
Evoluţia sugarului, în ceea ce priveşte talia şi greutatea, a fost normală până la vârsta de 4 luni, când prezintă mici perioade de privire „în apus de soare”, cu un perimetru cranian la limita superioară a normalului

Ecografia transfontanelară efectuată la 6.12.2007 evidenţiază dilataţia ventriculilor cerebrali bilaterali – 28 mm ( N x 6 ) – diagnostic de hidrocefalie internă bilaterală.
Pe data de 10.12.2007 (la vârsta de 4 luni), copilul se internează la Spitalul Clinic de Urgenţe „Bagdasar – Arsenie” – Bucureşti, unde i se efectuează o serie de analize. Se constată că : la examenul neurologic = prezintă o mobilitate simetrică a membrelor superioare şi inferioare, cu privirea „în apus de soare”, la examenul oftalmologic – copilul fixează obiectele, la examenul pulmonar şi cardiac – clinic şi radiologic – în parametri normali. Nu s-au evidenţiat alte anomalii pe sisteme. Dezvoltarea psiho-somatică şi motorie – în parametri normali. S-a efectuat CT cranian ce a relevat o hidrocefalie internă, iar RMN a evidenţiat un proces expansiv de ventricul III neverificat chirurgical şi hidrocefalie internă secundară. La data de 12.12.2007 s-a intervenit chirurgical şi s-a montat un drenaj ventriculo-peritone al cu valvă de tip Delta de presiune medie.
Ecografia transfontanelară efectuată la 3 luni de la intervenţia chirurgicală ( la data de 31.03.2008 ), evidenţiază o dilataţie a ventriculilor cerebrali laterali de 25,2 mm, iar la nivelul coarnelor posterioare – 18,2 mm.
Controlul clinic şi RMN efectuate pe data de 2.05.2008, copilul fiind în vârstă de 9 luni, la Spitalul „Bagdasar –Arsenie” Bucureşti a evidenţiat o staţionare a procesului expansiv ( conform DVD alăturat).
Având în vedere cele menţionate mai sus, ne adresăm Dvs., ca specialişti recunoscuţi la nivel european, pentru a ne consilia în ceea ce priveşte următorii paşi terapeutici chirurgicali şi medicali actuali, pentru evoluţia favorabilă a afecţiunii pacientului nostru.
Cu stimă,
Dr. Colţa Mihai Ioan medic primar pediatru
Adresa parintilor este: Claudiu si Veronica Pintilie

Bd.Primaverii nr.21 A, bl.G 6 sc.A, ap.3

IASI

TELEFOANE

0742.037.491

E-MAIL: bp_avocati@yahoo. com
Geanina Rindasu AIESEC Iasi: 2001 – 2005, AIESEC Romania 2005 – 2006email: rindasu_geanina@ yahoo.commobile: +40741 071745

Reclame
Acest articol a fost publicat în sa ajutam. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s