>Prajitura cu mere – de post ( cu aluat fraged)

>

Este foarte simplu de facut.
Aluat fraged:
* Foaia 1:
– 18 linguri de faina;
– 18 linguri de apa minerala;
– 18 linguri de ulei;
Se framanta si se intinde o foaie cu sucitorul, pe care o lasam pe planseta;
* Foaia 2:
– 18 linguri de faina;
– 18 linguri de ulei;
Se framanta si frimiturile respective de coca se rastoarna peste prima foaie
Se impatureste impreuna cu prima foaie si se intinde cu sucitorul de cateva ori, apoi se face un dreptunghi din aceasta coca si se pune intr-un castron de plastic in frigider pentru o ora.

Intre timp se spala merele,se presara zahar sau fructuoza ( eu am facut-o cu fructoza).Cine doreste poate pune scortisoara,sau esente.(noua ne place fara)
Dupa o ora se scoate aluatul din frigider,se taie in doua, dintr-o parte se face o foaie cu sucitorul care se aseaza in tava aragazului- unsa cu ulei in prealabil.
Se rastoarna merele rase si stoarse de zeama pe care si-o lasa, se intinde a doua foaie si se da la cuptor.
Optional se poate face un sirop ( eu am facut unul tot cu fructoza) care se lasa sa fiarba pana se injumatateste lichidul.
Se toarna siropul peste prajitura -dupa ce ati oprit aragazul- si se mai lasa prajitura in cuptor pret de cateva minute, dar cu usa cuptorului inchisa.

Pofta buna!

Ana

PS. Cand nu este post ,in loc de mere se poate face cu branza ,iar in loc de sirop se pune lapte cald.

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în ce-am mai gatit, postul Craciunului.2008. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s