Pui pe sticla cu garnitura tzatziki

INGREDIENTE

  • un pui;
  • sare;
  • ulei de masline (1 lingura)
pentru tzatziki

  • o cutie cu iaurt ( 250 ml)
  • o cutie ( mai mica) cu smantana;
  • 2 castraveti mici;
  • 4 catei de usturoi ( in functie de preferinte se pot pune mai multi – o capatana – sau mai putini);
  • sare
  • 1 lingura – ulei de masline. ( unele retete au specificat si marar sau menta proaspata foarte fin taiate, noua ne place simplu, fara verdeturi)

PREPARARE TZATZIKI

  1. Se taie cat mai mci castravetele , se stoarce foarte bine in pumn de apa si se amesteca cu celelalte ingrediente : iaurt, smantana, lingura de ulei, sare si cu usturoiul curatat, spalat si dat prin presa de usturoi.
  2. Se amesteca foarte bine toate ingredientele.
  3. Se serveste ca sos – garnitura si la carne si la legume.

Pofta buna!
Ana

Acest articol a fost publicat în ce-am mai gatit. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un comentariu